Skip to main content

Texel veelzijdig eiland

Het eiland is één groot decor van natuurgebieden, duinen, bos, strand en zee. De dorpjes zijn levendig en rijk aan historie. Dat betekent: shoppen, lekker eten en cultuur snuiven. Texel is enorm veelzijdig en je bent er al binnen twintig minuten varen!

Je kunt de ‘stadse’ gezelligheid opzoeken, maar ook de natuur ingaan en geheime paadjes vinden waar je geen mens tegenkomt. Genoeg ingrediënten voor een onvergetelijk familie-uitje of groepsuitje Texel. Kom je ook mooie herinneringen maken op Texel?

Texeltips voor groepen en families

 • Wadlopen

  Een bijzonder uitje voor jong en oud. Bij laag water loop je over de bodem van de zee. De geur van het wad en zingende vogels om je heen. Lekker met het schepnet én de handen in de modder, op zoek naar krabben, mosselen en alles wat er leeft in dit Unesco Werelderfgoed-gebied.

 • Sportieve activiteiten

  Op Texel kun je daardoor leuke sportieve uitjes beleven. Je kunt met de hele groep op pad, of alleen met sportievelingen. Mountainbiken, branding kanoën, klimmen, parachutespringen, suppen, surfen, golfen, zeilen, fietsen, wandelen. Meer ideeën? Vul maar aan!

 • Bezoekboerderij met alpaca’s

  Het is eens wat anders dan schapen knuffelen. Op boerderij Nieuw Duinoord mag je op pad met alpaca’s. De wandeling gaat door landerijen en de duinen. Wil je deze schattige beesten alleen aaien, of een selfie maken? Dat mag natuurlijk ook.

 • Ecomare

  Een must op je Texelvakantie. De lieve blikken van de zeehonden, een wadexperience, aquaria vol zeevissen. Ontdek alles over het leven in de Noord- en Waddenzee. De walviszaal met reuzeskelet is indrukwekkend. En wist je dat meeuwen ook dol zijn op patat?

 • Jan Plezier

  De huifkartochten van de Jan Plezier zijn legendarisch. Belgische trekpaarden fungeren als ‘motor’ en dat zijn flinke Pk’s! De tocht gaat door bos, duinen en De Slufter, een prachtig gebied vol kreekjes. Op aanvraag stop je onderweg voor lunch in de natuur.

 • Luchtvaart & Oorlogmuseum

  Tegen het decor van het vliegveld – hoe toepasselijk – vind je dit unieke museum. Hoe zit het met al die bunkers op Texel? En wist jij dat de KLM ooit een lijnvlucht onderhield naar ons eiland? Het museum imponeert met historische verhalen én vliegtuigen in de hangar.

 • Bierproeverij

  Texel telt vijf bierbrouwerijen. Wij zijn fan van Tesselaar familiebrouwerij Diks. Twee generaties brouwen de lekkerste speciaalbieren. Van fris blond zomerbier tot een robuuste herfstvariant. Je kunt een rondleiding boeken en natuurlijk biertjes proeven. Proost!

 • Visje proeven

  In Oudeschild tippen wij Vispaleis & Rokerij Van der Star. In de gezellige dorpsstraat even een kibbeling, haring of broodje garnalen eten. Of je kiest een compleet vismenu. Zit je buik vol, dan kun je ‘om een rondje’ langs winkeltjes of de haven.

  Iets leuks doen op Texel, maar niet zelf organiseren? Er zijn diverse bedrijven die een programma op maat maken, afgestemd op jouw wensen en het budget.

  Maatwerk programma

  Iets leuks doen op Texel, maar niet zelf organiseren? Er zijn diverse bedrijven die een programma op maat maken, afgestemd op jouw wensen en het budget.

  www.texeleventz.nl
  www.teambuildingtexel.nl
  www.dagjetexel.nl

  Lekker lokaal

  ’t Exels Boerderijwinkeltje

  Het kleinste boerderijwinkeltje van Texel. Je mag zelf de melk en het softijs tappen. Ze verkopen ook lokale producten, zoals aardappelen van eigen land en Texelse chips.

  Postweg 17, De Cocksdorp

  Reuze Aardbei

  De zilte grond brengt heerlijk zoete aardbeien voort. Ja, echt! Stop op de Schorrenweg bij de Reuze Aardbei. Kies een bakje aardbeien of een pot eigen gemaakte jam.

  Schorrenweg 32, Oosterend

  Zuivelboerderij

  Nóg een lekkere tussenstop op de Schorrenweg. Bijna 160 bonte dames zijn hofleverancier. De familie Rikkenberg verwerkt hun melk tot yoghurt, skyr, kwark, karnemelk, boter en kefir.

  Schorrenweg 39, Oosterend