Skip to main content

Welkom in Familievilla Texel

Polder ’t Noorden is de thuisbasis van trekvogels en boeren met liefde voor de natuur. Naast strakke akkers en kleurige tulpenvelden ligt vogelwalhalla Utopia. Ga je de dijk over, dan geniet je van De Schorren. Dit unieke kwelderlandschap beweegt gewillig mee op de getijden en kleuren van het seizoen.

En heel bijzonder: het is een geliefde broedplek onder lepelaars! In dit gebied staat Familievilla Texel. Sommigen zeggen: het is de middle of nowhere. Wij vinden: het is een paradijselijke plek. De rust en ruimte brengen je terug tot de kern. Familie, vrienden, gezelligheid, tijd voor elkaar. En dat beleef je op Texel, in het mooie 8-persoons familiehuis.

Thuis op Texel

Eigenaren Anneke en Reijer zijn in 2015 aangespoeld op het eiland. Samen met hun dochter wilden ze een nieuw ‘thuis’ creëren in een natuurlijke omgeving. Als echte Waddenliefhebbers bleek Texel de beste keus. ‘Het is Nederland in het klein, met alle voorzieningen zoals een school, winkels en restaurants.’ Niet voor niets viel hun oog op een ‘vergeten’ plek nabij De Cocksdorp. ‘Het voelt hier zo vrij en ongerept.

De zee ligt praktisch om de hoek. Prachtig om in je eentje te mijmeren op de dijk, terwijl de vogels over het wad scharrelen. De nachten zijn nog écht donker. Als je omhoog kijkt, zie je het sterrenstof. Zelf vinden we het heerlijk als de wind aantrekt. Een beetje storm hoort gewoon bij het eiland. Dan voel je dat je leeft!’

Pioniers in de polder

Familievilla Texel kent een mooie historie. Avontuurlijke boeren zagen de potentie van deze bijzondere plek. Familie Boon waagde de sprong en startte een bedrijf. Zij bouwden boerderij Klein Zeeland in 1897. Het was een tijd van noeste arbeid. Maar wie oogst, kan zaaien! De Tweede Wereldoorlog gooide echter roet in het eten.

Georgische krijgsgevangen kwamen in opstand tegen de Duitsers. De vuurtoren werd beschoten en diverse boerderijen verwoest. Ook Klein Zeeland raakte zwaar beschadigd. In 1947 werd de boerderij opnieuw opgebouwd. In de volgende decennia werden vooral schapen gehouden.

Met de bouw van een woonhuis en Familievilla Texel – Nieuw Zeeland – slaan we een nieuwe weg in. Een ander soort bedrijvigheid, maar met dezelfde liefde voor dit land als onze voorgangers.

Texeltips in de buurt

De Slufter

Een natuurgebied dat zijn gelijke niet kent, vol kreekjes en kleine paden. De zee kan vrij naar binnen stromen. Je komt daardoor zeldzame fauna tegen, zoals lamsoor en zeekraal.

Vuurtoren Texel

Ben je op Texel, dan beklim je de vuurtoren! Na 118 treden sta je on top of the world. Wind door je haren, een geweldig uitzicht op zee. Op weg naar boven lees je alles over het illustere verleden.  

Restaurant Floris

Aan de voet van de dijk ligt Hotel Prins Hendrik. Het restaurant is recent verbouwd. Het is prachtig! Pluspunt: je kunt het lopend af en lékker, die gerechten. Beslist een keer reserveren dus.

Boek Familievilla Texel

De zee dichtbij

Zeg je Texel, dan zeg je strand en zee. Beide liggen in de buurt van ons familiehuis. Achter de dijk lonkt de Waddenzee. Op tien minuten rijden voel je zacht zand onder je voeten.

Rust & privacy

Het vakantiehuis ligt op een perceel van 3.000 m2. Een eigen ‘eiland’ op Texel. Geniet van de grote tuin met knusse hoekjes en het rustige familiehuis.

Modern en luxe

De familievilla voor 8 personen heeft veel luxe in huis. Even tv kijken op je eigen kamer? Relaxen in bad? Of een avond samen op de bank? Er is ruimte genoeg!